Сподели Знаење #2-2020: Фраеризам со Kubernetes и Minikube

Следната сабота (09.05.2020), во 19:00ч., Миладин Паповиќ (ние си го знаеме како мики-вејв :)) ќе нѐ научи што е тоа Kubernetes, како се користи со Minikube и зошто треба да ни е гајле. Според официјалните објаснувања: Kubernetes (commonly stylized as k8s) is an open-source container-orchestration system for automating application deployment, scaling, and management. Minikube is … Продолжи со читање Сподели Знаење #2-2020: Фраеризам со Kubernetes и Minikube