Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Понеделник 7.10.2019 – Презентација во Хаклаб КИКА за настанот State of the Map SEE (Призрен, 25-27 октомври)

7 октомври 2019 @ 08.00 - 17.00 CEST

FLOSSK, НВО задолжена за Приштина Хакерспејс, го организира настанот State of the Map Southeastern Europe “ [sotmsee.org](http://sotmsee.org/) ” во периодот од 25 – 27 октомври во Призрен.

SotMSEE е тридневна конференција која ги зближува засегнатите странки на OpenStreetMap и Географски информациони системи (ГИС) екосистем.

Мапери, развивачи на софтвер, академици, НВО-а, бизнис лидери и корисници на OpenStreetMap од Југоисточните европски држави ќе бидат присутни за заедно да создадат можности за размена на знаења, вмрежувања и партнерства.

Повелете овој понеделник за да поразговараме и да залиеме по некој пијалок.

Details

Date:
7 октомври 2019
Time:
08.00 - 17.00 CEST