Latest Past Events

Game Development Workshop #3 – Galactic Omnivore

хаклаб КИКА ул. Коста Шахов бр. 7, кат 2, стан 5, Skopje

ПРИЈАВУВАЊЕ ТУКА Датум и време: 18 мај 2023 - 19:00 Локација: Хаклаб КИКА Галактик Омнивор или скратено ГО, е неформално здружение за развој на игри. Ние сме група на индивидуи од различни професии, животни искуства и околности сплотени со цел да развиваме игри заедно, преку забава и другарување. На 18-ти мај ќе ја организираме #3

Game Development Workshop #2 – Galactic Omnivore

хаклаб КИКА ул. Коста Шахов бр. 7, кат 2, стан 5, Skopje

Галактик Омнивор или скратено ГО, е неформално здружение за развој на игри. Ние сме група на индивидуи од различни професии, животни искуства и околности сплотени со цел да развиваме игри заедно, преку забава и другарување. На 20-ти април ќе ја организираме втората работилница за нашите членови и пошироката јавност заинтересирана за развој на игри на

Сподели Знаење 08.04.2023 – Patching and hacking (your boat)

хаклаб КИКА ул. Коста Шахов бр. 7, кат 2, стан 5, Skopje

Утре, Сабота - 8ми Април, од 12 часот, ќе имаме Сподели Знаење за малку различен тип на печирање: Алекс ќе ги сподели своите искуства со поправка на брод со епоксидни и други материјали, како и навигирање низ водениот и бирократскиот свет. Ќе донесе и некои нови Sensiron SEN55 сензори за квалитет на воздух свежо излезени