Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 6 во КИКА [8.10.2019 во 19 ч.]

8 октомври 2019 @ 19.00 - 21.00 CEST

 

Tidy tuesday продолжува во вторник.  Се гледаме во хаклаб.

 

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
8 октомври 2019
Time:
19.00 - 21.00 CEST
Event Category:
Event Tags:
, , ,