Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Сакам да ми работи: Nhost

23 октомври 2022 @ 20.00 - 22.00 CEST

Оваа недела, од 19:00h 20:00h ќе пробаме да го проработиме Nhost

Nhost комбинира неколку моќни алатки кои овозможуваат брзо прототипирање и развој на веб апликации:

  • Hasura – GraphQL API кое поддржува ажурирање во живо (“realtime updates”)
  • Авторизирање на корисници пркеу nhost auth
  • Minio – решение за складирање поголеми датотеки (како на пример слики), алтернатива на S3 која може да ја пуштите локално.

За прелистувачот ги имаме следниве технологии

  • NextJS за креирање на нова React апликација
  • Mantine е библиотека со компоненти и дополнителни алатки која овозможува брзо и лесно прототипирање, благодарение на големиот број бесплатни урнеци

На овој сподели ќе го пуштиме nhost локално со docker-compose и ќе пробаме да направиме нова веб апликација за муабетење. (Aко некој има по интересна идеја која инволвира ажурирање во реално време, слободно нека каже)

Се гледаме во Недела на https://meet.google.com/ со кодот vfi-nyrt-jut

 

Details

Date:
23 октомври 2022
Time:
20.00 - 22.00 CEST

Venue

Google Meet