Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 10 во КИКА [5.11.2019 во 19 ч.]

5 ноември 2019 @ 19.00 - 21.00 CET

10!

Податоците за овој #TidyTuesday се актуелни: движење со велосипед и пеш.

Ќе пробаме да направиме нешто интересно. Се гледаме во халкаб!

 

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
5 ноември 2019
Time:
19.00 - 21.00 CET
Event Category:
Event Tags:
, , ,