Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 9 во КИКА [29.10.2019 во 19 ч.]

29 октомври 2019 @ 19.00 - 21.00 CET

#TidyTuesday продолжува по деветти пат. Овој пат Љупчо ќе презентира визуелизации на финансиски податоци.

Се гледаме во хаклаб!

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
29 октомври 2019
Time:
19.00 - 21.00 CET
Event Category:
Event Tags:
, , ,