Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 14 во КИКА [03.12.2019 во 19 ч.]

2 декември 2019 @ 08.00 - 17.00 CET

#TidyTuesday продолжува со домашни отворени податоци. Ќе ги истражиме податоците за буџетско трошење објавени од страна на Министерството за финансии, и ќе ја искористиме приликата да видиме како алатките од tidyverse може да се користат за работа со бази на податоци.

 

Се гледаме во хаклаб.

Details

Date:
2 декември 2019
Time:
08.00 - 17.00 CET
Event Category:
Event Tags:
, ,