Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 13 во КИКА [26.11.2019 во 19 ч.]

26 ноември 2019 @ 19.00 - 21.00 CET

На 13тиот #TidyTuesday заеднички ќе графираме датасет за плаќања на студентски кредити. Се гледаме во хаклаб.

 

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
26 ноември 2019
Time:
19.00 - 21.00 CET
Event Tags:
, , ,

Venue

хаклаб КИКА
ул. Коста Шахов бр. 7, кат 2, стан 5
Skopje, 1000
View Venue Website

Organizer

хаклаб КИКА
Email
info@slobodensoftver.org.mk
View Organizer Website