Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 15 во КИКА [24.12.2019 во 19 ч.]

24 декември 2019 @ 19.00 - 21.00 CET

Последен #TidyTuesday оваа година. Како и вообичаено ќе погледнеме нов датасет со податоци и ќе ги пробаме да направиме некои интересни визуелизации.

Се гледаме во хаклаб!

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
24 декември 2019
Time:
19.00 - 21.00 CET
Event Category:
Event Tags:
, , ,