Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 4 во КИКА [24.9.2019 во 19]

септември 24 @ 19.00 - 21.00 CEST

Продолжуваме со R и нов сет на податоци што ќе биде објавен. Се гледаме во КИКА.

Ако доаѓате прв пат, потрудете се да ја подготвите околината за работа во R дома.

 

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
септември 24
Time:
19.00 - 21.00
Event Category:
Event Tags:
, , ,