Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 3 во КИКА [17.9.2019 во 19]

17 септември 2019 @ 19.00 - 21.00 CEST

Продолжуваме со R и нов сет на податоци што ќе биде објавен. Се гледаме во КИКА.

Ако доаѓате прв пат, потрудете се да ја подготвите околината за работа во R дома.

(слика од r/statsmemes.)

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
17 септември 2019
Time:
19.00 - 21.00 CEST
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Venue

хаклаб КИКА
ул. Коста Шахов бр. 7, кат 2, стан 5
Skopje, 1000
View Venue Website