Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday 8 во КИКА [22.10.2019 во 19 ч.]

22 октомври 2019 @ 19.00 - 21.00 CEST

Веќе сме во осма недела на #TiduTuesday во КИКА и најверојатно поради Ноќта на вештерктите (?) овонеделниот сет на податоци е за хорор филмови.

 

Се гледаме во хаклаб!

 

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Details

Date:
22 октомври 2019
Time:
19.00 - 21.00 CEST
Event Category:
Event Tags:
, , ,