Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

СподелиЗнаење: мини VM на ESP32 и корисни својства

22 февруари 2022 @ 20.00 - 22.30 CET

Минијатурна имплементација на мала виртуелна машина, базирана на CHIP-8 овојпат портирана на ESP32 микроконтролерот. Што сѐ тоа може да ни овозможи, но и како е стигнато до имплементацијата, ќе ни објасни Боро!

За припрема, кодот може да се види тука: https://github.com/bor0/evm-arduino/

Се гледаме во вторник, од 20:00 на https://meet.google.com/nbu-ohbt-gbf

Details

Date:
22 февруари 2022
Time:
20.00 - 22.30 CET

Venue

Google Meet