Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galactic Omnivore First Workshop

23 март 2023 @ 19.00 - 23.00 CET

Галактик Омнивор или скратено ГО, е неформално здружение за развој на игри. Ние сме група на индивидуи од различни професии, животни искуства и околности сплотени со цел да развиваме игри заедно, преку забава и другарување.

На 23-ти март ќе ја организираме првата работилница за нашите членови и пошироката јавност заинтересирана за развој на игри на уникатен и свеж начин. Ве покануваме во просториите на Хаклаб КИКА. Од 19:00 до 23:00. На оваа работилница ќе сервираме трпеза на која што ќе имате можност да вкусите дел од специјалитетите кои секојдневно ги готвиме за нашите членови на уникатет и вкусен начин.

Мени:

  • Ордевер – Презентација на Андреја Поповик за практична употреба на вештините за развој на игри – 20 минути + 10 минути прашања
  • Предјадење – Презентација на Иван Кикерков за Галактик Омнивор – 20 минути + 10 минути прашања
  • Главно јадење – Работилница за изведување и реализација на идеа – преку индивидуална и групна работа – Galactic Omnivore Community – 60 минути + 30 минути дискусија
  • Десерт – Проекција на филмот Jodorowsky’s Dune – 90 минути

Во кратки црти ќе ви претставиме еден можен пристап како да ги трансфомирате вашите идеи во готов производ користејќи ја моќта на една заедница за развој на игри. Со тоа знаење можете да бидете еден чекор поблиску до реализација на вашите лични идеи за игри кои отсекогаш сте сакале да ги остварите, но не сте знаеле точно како.

Очекуваме голем дел од од нашите постоечки членови да ја посетат оваа работилница и да споделат дел од нивното искуство во нашата заедницата.

За да учествувате на работилницата потребно е да се регистриратетука. Бројот е ограничен на 20 слободни места.

Доколку ве интересира да дознаете повеќе за нас ви стоиме на располагање на нашата веб страна galacticomnivore.com каде можете да го започнете со истражување на нашиот дискорд сервер.

Details

Date:
23 март 2023
Time:
19.00 - 23.00 CET

Venue

хаклаб КИКА
ул. Коста Шахов бр. 7, кат 2, стан 5
Skopje, 1000
+ Google Map
View Venue Website