Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PyData Skopje собир февруари 2020

20 февруари 2020 @ 19.00 - 21.00 CET

Визуелизацијата е една од најефективните техники за претставување и анализа на разнородни податоци. Но за да ја одбереме вистинската слика (наместо “илјада зборови”), корисно е да знаеме како човечкиот мозок всушност ги перцепира и интерпретира визуелните елементи. Оваа презентација е токму за тоа: Како стратешки да го искористиме визуелниот дизајн за да ефективно претставиме вредности, врски и заклучоци.

Презентацијата е на Ана Ристеска која што работи како front-end engineer во trivago.

Како и вообичаено има место за околу 15 луѓе но ако дојдат повеќе ќе се снајдеме. Кафе/чај на принципот направи сам и интернет достапни во Хаклаб за сите.

Details

Date:
20 февруари 2020
Time:
19.00 - 21.00 CET
Event Category:
Event Tags: