Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TidyTuesday 23 во КИКА [3.3.2020 во 19 ч.]

3 март 2020 @ 19.00 - 21.00 CET

Редовните настани продолжуваат со вовед во sentiment analysis со tidytext.

Прво ќе видиме како тоа изгледа со англиски корпус, а потоа ќе се обидеме да го рекреираме истото со македонски (веројатно следниот вторник).

Се гледаме во Хаклаб.

 

Details

Date:
3 март 2020
Time:
19.00 - 21.00 CET
Event Category:
Event Tags:
, ,