Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Сакам да испрограмирам: Wordle бот

16 јануари 2022 @ 20.00 - 22.30 CET

Wordle е заразна игра која брзо го освојува целиот свет. Секој ден добиваме нов збор од 5 букви кој треба да го погодиме во 6 обиди, а секој обид носи дополнителни информации за буквите кои сме ги употребиле во нашиот обид.

Денес, во недела 20:00 ќе дискутираме за математиката околу оптимално играње Wordle со програм и ќе разгледаме неколку различни пристапи за пишување Wordle робот (најверојатно барем една во Rust и една во Python).

Се гледаме на https://meet.google.com/ со кодот ssn-whgc-bzx

Details

Date:
16 јануари 2022
Time:
20.00 - 22.30 CET