Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

#TidyTuesday втор пат [10.9.2019 @19 ч. – КИКА]

10 септември 2019 @ 19.00 - 21.00 CEST

Продолжуваме со R и нов сет на податоци што ќе биде објавен. Се гледаме во КИКА.

#TidyTuesday е глобален настан насочен кон учење на data science во R.  Фокусот е на пакетот Tidyverse што содржи голем и усогласен дел од алатките во R за работа со податоци. Претходните настани во КИКА и нивната содржина можете да ги видите на https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA/.

Ако доаѓате прв пат видете ги слајдовите од 3.9.2019 за да ја инсталирате потребната околина на вашиот лаптоп.

Details

Date:
10 септември 2019
Time:
19.00 - 21.00 CEST
Event Category:
Website:
https://discindo.github.io/TidyTuesdayAtKIKA

Venue

хаклаб КИКА
Naum Naumovski Borche 38
Skopje, 1000 Macedonia
Website:
https://kika.spodeli.org/

Organizer

хаклаб КИКА
Email:
info@slobodensoftver.org.mk
Website:
https://kika.spodeli.org/