Latest Past Events

Журка! Официјално отворање на КИКА 4.0

Овој петок. 20:00ч. Новата адреса е: Коста Шахов бр. 7 стан 5 (до Њу Ејџ.) Драги пријатели и поддржувачи на скопскиот хаклаб КИКА, со големо радување ве известуваме дека КИКА повторно постои, во својата четврта инкарнација (ако не ја броиме нултата.) За да го прославиме овој голем настан, како што е редот, ќе организираме журка.

СподелиЗнаење: random hacking

(Битна информација: хаклаб КИКА 4.0 е отворен на нова локација, на Коста Шахов бр. 7 стан 5 - розево/бела зграда лево од кафичот New Age. Настанот ќе се одржи во живо.) Овој четврток, 10ти ноември, во просторот на новоотворената, недоопремена КИКА заедно со Боро Ситниковски ќе споделуваме знаење за random ствари: C64 reborn, sudoku и

Сподели знаење: вовед во Golang

хаклаб КИКА ул. Коста Шахов бр. 7, кат 2, стан 5, Skopje

(Битна информација: хаклаб КИКА 4.0 е отворен на нова локација, на Коста Шахов бр. 7 стан 5 - розево/бела зграда лево од кафичот New Age. Настанот ќе се одржи во живо.) Овој вторник, 8ми ноември, во просторот на новоотворената, недоопремена КИКА ќе споделуваме знаење за јазикот Go, односно, главно Филип ќе споделува а ние ќе