NSND 2023та, 27ми август, Охрид

НСНД (Ništa se neće dogoditi) е настан кој се одржува некаде од 2007ма година низ разни градови на Балканот – како неформален собир на хакери, гикови, ентузијасти за технологија, членови на хаклабите од регионот и пошироко.

После подолга пауза, правиме уште еден собир, овојпат во Охрид.  Домаќин ќе биде Касарна Хаб, a добредојдени се сите заинтересирани.

Настанот е замислен како неконференција (анти-конференција) без претходно одредена програмa. Програмата се дефинира на лице место и најчесто содржи:
– работилници и предавања поврзани со слободниот софтвер / слободната култура
– демонстрација на (софтверски) алатки, библиотеки или сопствени проекти
– дискусија на теми поврзани со технологија или пресек помеѓу технологијата и општество.

НСНД настаните се забавни, неформални, отворени за сите ентузијасти и бесплатни. Регистрација не е потребна.

Можеби ништо нема да се случи – важно е да се дружиме!

Годинешното НСНД е закажано за  недела, 27ми август 2023та,  во Касарна Хаб Охрид (https://kasarna.net/).  Структура и агенда нема, но вообичаено се собираме во 12 часот, се договараме што ќе се прави, и продолжуваме понатаму.

За љубителите на покласична конференција, еден ден порано на истата локација ќе биде и BeerJs 0.33 vol3.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *